Groep 1a op Facebook!

Je vind groep 1a nu ook op Facebook. www.facebook.com/groep1a Vind ons leuk op Facebook:

donderdag 1 december 2011

Lessen met het Woord van de Week - keuken

Deze week hebben we aandacht besteed aan het Woord van de Week 'keuken' en hebben we geleerd hoe je een omtrek kan uitrekenen. 

Voor het Woord van de Week hebben we een opdracht gedaan waarbij we alle letters van het alfabet moesten gebruiken om dingen uit de keuken op te schrijven. Deze woorden zie je hier allemaal staan. De opdracht was pittig, maar het is goed gelukt toch?


Ook de fotocamera-opdracht was weer met succes uitgevoerd. De leerlingen van tafel 4 (Dominique, Tico en Rocheda) zijn met de camera op pad gegaan om foto's te maken van de eerste 8 letters van het alfabet. Dat is vrijwel helemaal gelukt is kun je hier zien:






Woensdag hebben we ook een nieuwe opdracht gedaan met Meten & Wegen. Na een paar weken met een lineaal en centimeters in de weer te zijn geweest hebben we een moeilijke opdracht gedaan. We hebben omtrekken berekend van een tekening van een huis, kijk maar.


Op donderdag stond er een nieuwe computeropdracht klaar. In onze mailbox stond de opdracht om over een foto op internet een paar vragen te beantwoorden. De antwoorden mailen we dan terug aan de meester.
Uiteraard ging het om een foto van een keuken en de vragen waren goed te doen. 


Nu op naar het Sinterklaasweekend en maandag de Sint-viering op de Herenwaard.


Groetjes uit groep 1a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten