Groep 1a op Facebook!

Je vind groep 1a nu ook op Facebook. www.facebook.com/groep1a Vind ons leuk op Facebook:

vrijdag 17 februari 2012

Voorjaar & Carnaval

In de laatste weken van het thema seizoenen sluiten we af met Voorjaar en Carnaval. Deze staan ook weer voor de deur, dus dat kwam goed van pas.


Voor het Woord van de Week werd deze week gekozen voor Voorjaar. Na de bittere kou van afgelopen week, viel het deze week reuze mee en wordt het langzaam aan lekkerder. Aan de klas de opdracht alvast vooruit te kijken en woorden te bedenken in ons bekende alfabet. 
Deze woorden vonden we zoals gebruikelijk op vrijdag terug in de puzzel.


Dinsdag konden we beginnen aan het tweede vel van Meet3iDee, de lessen waarin we vouwen en bouwen. Op woensdag gaan we hier met meten ook nog eens aan de slag. Deze week moesten het viaduct, de vrachtwagens, een school, draaimolen en een fabriek gevouwen worden. 
Ook hebben de dorpen al verschillende namen gekregen. Alle foto's vind je op onze Facebook-pagina, maar hiernaast je er twee. Een van het vouwen op de dinsdag en een van het meten op de woensdag.


Donderdag en vrijdag kregen we juf Burcu in de klas omdat juf Jacquoline al een week ziek is. Op donderdag hebben we een aantal opdrachten gemaakt die te maken hadden met het thema Carnaval dat dit weekend is. Onder andere de computeropdracht had er mee te maken. Je ziet er hiernaast een foto van. Ook hierover vind je meer op Facebook.


Om de winter af te sluiten heeft de juf op de valreep een wintergroente klaargemaakt samen met Michaelson, Rocheda en Andy. Andijvie met een bal gehakt stond vandaag op het menu.


Alaaf!


Groep 1a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten